ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

4 Τάσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

4 Τάσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι γεγονός και οι αλλαγές που φέρνει μεγάλες σε κάθε μέρος των διαδικασιών μιας Βιομηχανίας. Νέες τεχνολογίες εισέρχονται καθ΄ όλη την διάρκεια της κατασκευής. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ίδιες τεχνολογίες βοηθάνε στην μείωση του κόστους, την επιτάχυνση του χρόνου παραγωγής, αύξηση της ευελιξίας και τέλος την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

1 Η ασφάλεια των εργαζομένων γίνεται κορυφαία προτεραιότητα

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί την κορυφαία τάση της εποχής μας. Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας ήταν, φυσικά, πάντα προτεραιότητα για τους κατασκευαστές, αλλά αποκτά νέα σημασία υπό το φως της πανδημίας.

Εκτός από τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, όπως απόσταση μεταξύ των σταθμών εργασίας και απολύμανση των χώρων οι κατασκευαστές πρέπει να ελέγχουν στενά και προσεκτικά ποιος εισέρχεται και εξέρχεται από τις εγκαταστάσεις τους. Ακόμη, είναι σημαντικό να υπάρχει έλεγχος με ποια άτομα ή εξοπλισμό αλληλεπιδρούν.

2 Προληπτική Συντήρηση του εξοπλισμού

Μια πιθανή διακοπή της παραγωγής είναι δαπανηρή για μια βιομηχανική μονάδα από πολλές οπτικές. Κόστος επισκευής, απώλεια παραγωγικότητας και χρόνος διακοπής λειτουργίας είναι μερικές από αυτές.

Το 98% των οργανισμών αναφέρει ότι μία ώρα διακοπής λειτουργίας κοστίζει πάνω από 80.000€. 

Επίσης η προληπτική συντήρηση διασφαλίζει πως ο εξοπλισμός λειτουργεί στα βέλτιστα επίπεδα απόδοσης. Τέλος, είναι γεγονός πως η προληπτική συντήρηση μειώνει τις μη προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος.

3 Βιωσιμότητα και Διαχείριση Αποβλήτων

Στη σημερινή βιομηχανία ο όρος απόβλητο αντικαθιστά τον όρο “ροή εσόδων”. Είναι αλήθεια πως το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας αφομοιώνει την Εφοδιαστική Αλυσίδα. Έτσι οι εταιρείες αντιλαμβάνονται πως υλικά όπως το χαρτί, τα πλαστικά, το βιομηχανικό σκραπ έχουν αξία. Εκτός του οικονομικού οφέλους, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι στους στόχους πολλών εταιριών.

4 Η Βιομηχανία πιο κοντά στα Big Data

Το ενδιαφέρον για το IoT και η αυξημένη έμφαση στην προληπτική συντήρηση σημαίνει ότι τα μεγάλα δεδομένα είναι μια τάση πιο απαραίτητη από ποτέ. Τα επόμενα χρόνια είναι πιθανόν κάθε επιφάνεια να αποτελεί αισθητήρα για τη συλλογή δεδομένων προκειμένου να υπάρχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τους κατασκευαστές. Η ικανότητα συλλογής δεδομένων από πολλές πηγές, σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη δυνατότητα υπολογιστικής επεξεργασίας επιτρέπει μια ολοκληρωμένη κατανόηση της επιχείρησής τους.

Αν αναζητάτε λύσεις για την επόμενη μέρα μετά την 4η Βιομηχανική Επανάσταση αναζητήστε εξοπλισμό στο logics.gr