ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

Μεγάλοι Σάκοι, Μεγάλα Οφέλη: Πλεονεκτήματα των Big Bags

Μεγάλοι Σάκοι, Μεγάλα Οφέλη: Πλεονεκτήματα των Big Bags

Στον κόσμο της συσκευασίας, το μεγαλύτερο είναι συχνά και το καλύτερο. Στη δεκαετία του 1940, έγινε η παρουσίαση των δοχείων χύδην υλικών, γνωστών ως Big Bags ή FIBC. Το υλικό κατασκευής τους ήταν PVC και οι εταιρείες βιομηχανίας καουτσούκ τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά μαύρου άνθρακα. Λόγω της εξελιγμένης συσκευασίας και των δυνατοτήτων που έχουν οι μεγασάκοι αυτοί, όλο και περισσότερες βιομηχανίες το χρησιμοποιούσαν στα χρόνια που ακολούθησαν.

Η δημοτικότητά τους παρουσιάζει εκθετική αύξηση έκτοτε. Οι μεγασάκοι Big bags αποτελούν ιδανική λύση για την προσωρινή αποθήκευση και μεταφορά χύμα ξηρών εμπορευμάτων, όπως οι σκόνες. Αλλά ποιοι άλλοι παράγοντες τα κάνουν τόσο ιδιαίτερα; Στην συνέχεια, επισημαίνουμε 5 από τα πλεονεκτήματα των μεγασάκων.

Αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των Big Bags

1 Τα Big Bags εξοικονομούν χρήματα και χώρο…

Είναι ένα από τα φθηνότερα συστήματα συσκευασίας, επιφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Επειδή το προϊόν είναι ήδη τοποθετημένο και προστατευμένο, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης δευτερεύοντος δοχείου. Εξοικονομεί επίσης ωφέλιμο αποθηκευτικό χώρο, καθώς μπορεί να στοιβαχθεί και ο όγκος που καταλαμβάνει είναι αμελητέος.

2 …Και χρόνο!

Θέλετε να επιταχύνετε τις εργασίες πλήρωσης και εκκένωσης; Η χρήση των μεγασάκων το κάνει εφικτό. Χάρη στη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και τεχνικών, οι οποίες προσαρμόζουν την λειτουργία τους σε αυτό το συγκεκριμένο είδος συσκευασίας, το γέμισμα και το άδειασμα μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα.

3 Βελτιστοποιούν το χειρισμό και τη μεταφορά

Τα Big Bags μπορούν να μεταφέρουν έως και 300 φορές το βάρος τους. Επιπλέον, ο χειρισμός τους είναι εύκολος: Τα Big Bags διαθέτουν ενσωματωμένες λαβές ανύψωσης, επομένως δεν είναι απαραίτητη η χρήση εξωτερικής συσκευής μεταφοράς ή χειρισμού και αποφεύγεται η ανάγκη χρήσης παλετών ή άλλου τύπου μονάδας φόρτωσης.

4 Πολύ ευπροσάρμοστα

Φυσικά, υπάρχουν στάνταρ μοντέλα των Big Bags, αλλά υπάρχει επίσης και η δυνατότητα κατασκευής ενός Big Bag προσαρμοσμένου στα μέτρα σας για ένα συγκεκριμένο προϊόν προκειμένου να καλύψει την οποιαδήποτε ειδική ανάγκη συσκευασίας. Στην επιφάνειά τους υπάρχει η δυνατότητα να τυπωθεί οτιδήποτε, κάτι που είναι εξαιρετικό όχι μόνο για σκοπούς μάρκετινγκ, αλλά και για πληροφορίες σχετικά με το προϊόν ή οδηγίες χειρισμού και μεταφοράς.

5 Είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Όχι μόνο η χρήση δευτερεύοντος υλικού συσκευασίας είναι περιττή, αλλά υπάρχουν και περισσότεροι λόγοι για τους οποίους τα Big Bags αποτελούν βιώσιμη λύση. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής τους και στις περισσότερες περιπτώσεις η πρώτη ύλη τους είναι ανακυκλώσιμη.