ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Κόστος Συσκευασίας: 2 στρατηγικές μείωσης κόστους

Πόσο κοστίζει η συσκευασία προϊόντων το 2021; Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να δώσουν μια γρήγορη και ακριβή απάντηση. Αυτό συμβαίνει επειδή το κόστος συσκευασίας ποικίλλει ανάλογα τον τύπο συσκευασίας. 

Κάθε τύπος συσκευασίας έχει ένα σύνολο συστατικών που επηρεάζουν το κόστος. Τα υλικά συσκευασίας, η αποθήκευση αυτών και τα εργατικά κόστη είναι μερικές κατηγορίες που μπορεί να επιβαρύνουν το μοναδιαίο κόστος της συσκευασίας και να μειώσουν αισθητά το καθαρό περιθώριο κέρδους σας.

Πως μπορεί να μειωθεί το κόστος συσκευασίας;

Με την ζήτηση στα ηλεκτρονικά καταστήματα να αυξάνεται συνεχώς η μείωση του κόστους συσκευασίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ακόμα και μια μείωση μερικών cents του ευρώ ανά συσκευασία ή ανά αποστολή θα σας γλιτώσει αθροιστικά ένα σημαντικό ποσό στο τέλος του έτους.

Υπάρχουν 2 στρατηγικές για να καταφέρετε την μείωση του κόστους συσκευασίας.

1

Άμεση Μείωση Κόστους

Η πρώτη σκέψη είναι η προσπάθεια μείωσης του κόστους αγοράς της συσκευασίας και των αναλώσιμων. Ο σημερινός πελάτης απαιτεί μια όμορφη και ασφαλή συσκευασία. Για να το πετύχει αυτό η επιχείρηση μπορεί να χρειαστεί να συμπεριλάβει πολλά υλικά στην διαδικασία συσκευασίας. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι: χαρτοκιβώτια συσκευασίας, αυτοκόλλητες ετικέτες, αεροπλάστ (φούσκα), ταινία συσκευασίας, σακούλες κτλ. Η μείωση του κόστους αγοράς των παραπάνω θα μειώσει άμεσα το κόστος συσκευασίας. Η παραπάνω στρατηγική όμώς είναι δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς υψηλό όγκο παραγγελιών. 

2

Έμμεση Μείωση Κόστους

Εκτός από τα υλικά συσκευασίας το κοστος επιβαρύνεται και απο τό εργατικό κόστος. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαδικασίες αυτές χρήζουν βελτιστοποίησεις οι οποίες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγικότητα. 

Πως να ξεκινήσετε;

  1. Βελτιώστε τον χώρο συσκευασίας: Ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα υλικά που θα χρειαστεί για να δημιουργήσει την συσκευασία που θα αποσταλεί. Η μείωση των αποστάσεων θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα του εργαζομένου αλλά και την ικανοποίηση του πελάτη.

*Tip 1ο: Δημιουργήστε έναν χώρο αποκλειστικά για την συσκευασία. Εκεί θα βρίσκονται οργανωμένα όλα τα υλικά συσκευασίας, τα απαραίτητα εργαλεία και ο πάγκος του εργαζομένου. Η εργασία θα γίνει πιο εύκολη και ο εργαζόμενος δεν θα αποσπάται από άλλες δραστηριότητες.

*Tip 2ο: Στήστε έναν πάγκο συσκευασίας αποκλειστικά για τις ανάγκες της επιχείρησης σας . Δείτε περισσότερα εδώ

2. Βελτιώστε τις διαδικασίες μεταφοράς των προϊόντων. Πριν φτάσουν στον χώρο συσκευασίας τα προϊόντα πρέπει να συλλέγονται από τον χώρο αποθήκευσης ή από την μονάδα παραγωγής. Η βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέρος της οποίας είναι και η μεταφορά των προϊόντων θα μειώσει το κόστος. Απαραίτητη είναι η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για τις ανάγκες μεταφοράς των προϊόντων σας. Δείτε εδώ συστήματα μεταφοράς που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την ασφάλεια εργαζομένων και προϊόντων.

 

Η μείωση των εξόδων συσκευασίας μπορεί να έχει ανίκτυπο τόσο στα σταθερά έξοδα της επιχείρησης όσο και το ανά μονάδα κόστος προϊόντος.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν Μηχανικό Πωλήσεων της logics και βρείτε την κατάλληλη λύση παραγωγικότητας για την επιχείρηση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *