ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τι είναι η ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα (intralogistics)

Τι είναι τα intra-logistics

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ο πυρήνας των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή ή διάθεση προϊόντων. Η αποδοτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας καθορίζει το λειτουργικό κόστος, την εξυπηρέτηση πελατών, την διαχείριση αποθεμάτων και τελικά την οικονομική θέση ολόκληρης της εταιρείας.

Η συνεχής προσπάθειας βελτιστοποίησης έφερε μια νέα λέξη για τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτή η λέξη δεν είναι άλλη από την ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα (intralogistics).

Τι είναι τα intralogistics;

Το intralogistics είναι η διαχείριση και η βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών παραγωγής και διανομής. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ασχολείται με τον τρόπο αποτελεσματικής διαχείρισης των λειτουργιών της αποθήκης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ροή πληροφοριών και τον χειρισμό υλικών.

Επομένως, η εφαρμογή πρακτικών intralogistics στις εσωτερικές διαδικασίες μιας παραγωγικής μονάδας η ενός κέντρου Logistics μειώνει το κόστος, ελαχιστοποιεί το απόθεμα και βελτιώνει την ασφάλεια των εργαζομένων. Επίσης, η ενσωμάτωση των λύσεων αυτών βοηθά στην ενίσχυση της ευελιξίας.

Οι βιομηχανίες ψάχνουν τρόπο να μειώσουν την σπατάλη σε απλές καθημερινές διαδικασίες. Αυτό είναι πλέον το στοίχημα για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας. 

Ένα σύνηθες πρόβλημα που αφορά τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι η μεταφορά υλικών. Είτε πρόκειται για πρώτες ύλες ή απόβλητα παραγωγής απασχολούν εργατικό προσωπικό. Επίσης πολλά υλικά που πετιούνται μπορεί να έχουν σημαντική ανακυκλωτική αξία στην σύγχρονη κυκλική οικονομία. Ο χειρισμός τους είναι ένα κρυφό κόστος που πολλές επιχειρήσεις πληρώνουν χωρίς να το λαμβάνουν υπόψη.

Με βάση αυτό το παράδειγμα, η ενδο εφοδιαστική αλυσίδα βρίσκει έναν νέο ορισμό ως η τέχνη της βελτιστοποίησης, αυτοματοποίησης και διαχείρισης ροής πληροφοριών και υλικών αγαθών εντός μιας μονάδας. (Σύμφωνα με το invata.com)

Η βελτιστοποίηση είναι η λέξη-κλειδί στα intralogistics.

Σε γενικές γραμμές, η ενδο εφοδιαστική αλυσίδα αφορά τα εσωτερικά στοιχεία ελέγχου μεταξύ ροής πληροφοριών και χειρισμού υλικού. Τα οφέλη εφαρμογής της είναι μεγάλα κάτι που δικαιολογεί γιατί έχει δημιουργήσει τόσο “θόρυβο” τα τελευταία χρόνια.

Είναι μια απλή ιδέα στην εφαρμογή της που με την συνεχή της βελτίωση καθιστά κάθε μονάδα πιο παραγωγική.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *